Óvodánk a Nemzeti Tehetség program keretében 2022/2023-as óvodai nevelési évben Zenével az iskolába címmel 37 órás projektet valósított meg a Miniszterelnökség megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett „A speciális fejlesztést célzó programok támogatása” című kiírásban. Az NTP-SPEC-22-0129 számú pályázat keretében 4.000.000,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az intézmény, melyben egy komplex iskola-előkészítő programot valósított meg a különösen tehetséges gyerekek számára.

A projektben a zenére építve a mozgás, tánc, báb- és drámajáték, beszédfejlesztés, vizuális technikák alkalmazása kapott helyet. A feltöltődést és élményszerzést Hajdú Ágota népzenei foglalkozása és Jakab Zsolt zenei gyermekkoncertje biztosította.

A közösségépítő, lazító programok megvalósulását a Nyíregyházi Állatparkba és a kisvárdai Cinemaqua Film- és Naturparkba tett látogatás, valamint az óvodában megrendezésre kerülő karácsonyi kézműves játszóház és a projektzáró rendezvény tette lehetővé.

A pályázati forrásnak köszönhetően a vizuális – kézműves felszerelések, zenei készségfejlesztő eszközök (hanglottók, ritmuskészletek, hangszerek), testi fejlődést segítő eszközök (ritmuslabdák, tornaszalagok, egyensúlyozó félgömb,) mellett kül -és beltéri hinták beszerzésére is sor kerülhetett.