Sportkör

Évtizedes hagyomány iskolánkban a mozgás és a különböző sportágak  megszerettetése. Ennek keretében iskolánk tanórán kívül sportköri foglalkozást biztosít az érdeklődő diákok számára. A tanulók az általános iskola minden korcsoportjából képviseltetik magukat.

Célunk a mozgás megszerettetése, öröm, felszabadultság megélése. Ismerje meg és alkalmazza a korosztályának megfelelő szinten elsajátított ügyességi, koordinációs, küzdő jellegű gyakorlatokat. Játékos versengéssel, technikai, ügyességi feladatokkal megismerje a játékok alapjait. A sportköri foglalkozások nagyon sokat jelentenek a versenyekre való felkészülésben, különösen az atlétika és a kosárlabda sportágban.

Büszkék vagyunk eredményeinkre is, hiszen atlétikai sportágban már többször nyertünk ORSZÁGOS DIÁKOLIMPIÁT. 

Az Országos Atlétikai Szövetség által indított kölyökatlétika programban több éve részt veszünk, több korcsoportban kimagasló eredményekkel.

A Nyíregyházi Kosárlabda Klubbal együttműködve több éve kosárpalánta program működik intézményünkben. A program alapja egy széles körű képességfejlesztés, amely ötvözi az atlétika, gimnasztika és a  küzdősportok alap mozgásanyagát a kosárlabda megalapozó gyakorlat anyagával. Ezen versenyeken iskolánk legtöbbször a dobogó legmagasabb fokára állhatott.