Tanáraink országos versenyt szerveztek

Az alábbi beszámoló egy olyan eseményről szól, amelynek szervezésében és megvalósításában kiemelkedő szerepük volt iskolánk dolgozóinak: Gulyásné Czine Ildikó és Balogh Csilla mint szervezők és rendezők, Gulyás Csaba mint zsűri elnök vállaltak óriási szerepet a civil szervezet projektjében. Szívből gratulálunk nekik a nagyszerű rendezvényhez!

A nyíregyházi Eötvös Károly Magyar-Izraeli Baráti Kör a Nemzeti Együttműködési Alap Közösségi környezet kollégiuma által meghirdetett „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2022” című pályázati kiírásra benyújtott NEAO-KP-1-2022/2-001467 pályázati azonosító számon nyilvántartásba vett, Boldog a gyufa, mely elégve szítja a lángot. 100 éve született Szenes Hanna, aki rövid, de tartalmas életével korokon átívelő módon szólítja meg a fiatalokat, s válik azzá a gyújtólánggá, mely belobbanthat generációkat egy közös cél érdekében című pályázata 2.275.000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült, 100 %-os támogatási előleg formájában.

A pályázatban Szenes Hanna életét bemutató többfordulós történelmi vetélkedőt hirdettünk középiskolás diákok számára, melyre közel húsz, négyfős csapat küldte el a jelentkezését az ország különböző helyeiről. Az online fordulók utáni negyedik és egyben utolsó forduló 2023. március 30-án, Budapesten, a Merkaz Héber és Izraeli Kulturális Központban zajlott 7 döntőbe jutott csapat részvételével. A díjátadón részt vett Moran Birman izraeli nagykövethelyettes is.

Az online fordulóknak kézzel fogható eredménye is lett: a versillusztrációk felhasználásával kiadványt (Szenes Hanna – válogatott versek) készítettünk, ezen kívül a beküldött kiállítási anyagokból roll-up tárlatot hoztunk létre, melyet szívesen kölcsönadunk az érdeklődő szervezeteknek.