Iskolánkban első osztálytól van lehetőség SMILE Angol szakkörön való részvételre, az alap óraszámon túl plusz heti egy órában mind az alsó, mind a felső tagozatos diákok részére.

A gyerekek játékos, vidám foglalkozás keretein belül ismerkednek az angol nyelv alapjaival, dalokkal, mondókákkal, szerepjátékokkal.  A SMILE módszertani lényege, hogy készségfejlesztésen keresztül tanuljuk az angol nyelvet: többszörös intelligencia fejlesztésre épülő különböző tevékenységeket végzünk, mindenféle érzékszerveket bekapcsolva; dalokon, játékokon, mozgáson (TPR), mondókákon, szerepjátékokon keresztül a hosszútávú memóriába építjük azokat a nyelvi elemeket, amit kommunikációra használhatnak. Elsődleges célunk, hogy a kisdiákok megszeressék a nyelvtanulást.

Felső tagozaton a kommunikáció központú készségfejlesztés, illetve tehetséggondozás a fő célunk. Elsősorban azt szeretnénk elérni, hogy a diákok megtanulják, hogy a nyelvtanulás nem cél, hanem eszköz a kommunikációra. Az órákon a véleménycsere, a párbeszéd, az információcserén alapuló feladatok mind a fenti célokat szolgálják. Projekteken, játékokon, dialógusokon, kulturális tartalmakon, interaktív feladatokon keresztül végzünk készségfejlesztést, a modern technika integrálásával. A legtehetségesebb tanulóinkat versenyekre is készítjük.