Szülői KRÉTA e-Ügyintézés

Iskolánk 2021-től elektronikus ügyintézésre biztosít lehetőséget a gondviselők számára a KRÉTA elektronikus napló felületén az alábbiak szerint.

Az intézhető ügytípusok közül egyelőre a Tanulói mulasztás igazolása használható.

Kérjük, hogy az elektronikus ügyintézés előtt olvassa el az alábbi tájékoztatót és az ügyek indítására vonatkozó feltételeket.


Az elektronikus ügy elindítása a KRÉTA napló felületéről

1. Lépjen be iskolánk KRÉTA felületére a https://bethleniskola.e-kreta.hu/ címen!

Felhasználónév: a tanuló 11 számjegyű oktatási azonosítója egybeírva a gondviselő azonosítójával G01 vagy G02 vagy G03 attól függően, melyik gondviselő kíván belépni pl. 72345678912G01 (G után "nulla" van)

Jelszó: A tanuló születési dátuma kötőjelekkel (10 karakter) pl. 2000-02-08

2. Belépés után válassza az e-Ügyintézés menüpontot, amely az alábbi felületre irányítja. Jobb oldalon felül a tanuló és (gondviselő) neve látható,
Bal oldali sávban az Ügyintézés indítása menüpontot kell választani

3. A „TANULMÁNYOKKAL KAPCSOLATOS ÜGYINTÉZÉS” részben található a Tanulói mulasztás igazolása ügytípus. Kiválasztás után egy nagyon egyszerű űrlap jelenik meg, amelyen a hiányzás kezdő és befejező dátumát és egy rövid indoklást kell megadni, és feltölteni az igazolásról készült fotó (JPG) vagy PDF mellékletet.
A kérelem a beküldés előtt az Előnézet gomb –ra kattintva megtekinthető (PDF dokumentumban). Ha mindent rendben talál, akkor a Beküldés gombbal a kérelem beküldhető. A kérelmet NEM kell nyomtatva eljuttatni az iskolába!

4. A mulasztás igazolásával kapcsolatosan e-mailben, és ezen az e-ügyintézés felületen is kap visszajelzést a gondviselő.


Intézményünkben tanulói mulasztás igazolása ügy akkor indítandó, ha

  • orvos által kiadott igazolást szeretne eljuttatni az iskolába elektronikusan – csatolni kell az orvosi igazolást, amelyen szerepel a szülő aláírása is.
  • hivatalos távollétet szeretne bejelenteni (pl.: rendőrségi, bírósági igazolás) – melléklet csatolása szükséges, amelyen szerepel a szülő aláírása is.
  • pályaválasztási célú igazolást szeretne benyújtani (csak 10-12. évfolyamon évente maximum 2 alkalommal) – a szervező intézmény igazolását csatolni kell, amelyen szerepel a szülő aláírása is.
  • iskolai érdekű távollétet szeretne igazolni (nyelvvizsga napja; előrehozott érettségi vizsga napja; alkalmassági vizsga)
További segítségért a rendszer teljes felhasználói kézikönyve megtekinthető a
https://tudasbazis.ekreta.hu/ oldalon.
Az itt megjelenő felületen a bal oldali sávban az e-ügyintézés menüpontot,
ezt követően szintén a bal oldali sávban az e-Ügyintézés kérelmezői oldal
menüpontot kell kiválasztani